8-13/8 ΚΡΗΤΗ

08-13 Αυγούστου

6ήμερη εκδρομή

ΚΡΗΤΗ

1η  μέρα Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 16:00 για το λιμάνι του Πειραιά. Απόπλους στις 21:00 με προορισμό το Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Άφιξη στο Ηράκλειο στις 06:00 και αναχώρηση για την Ελούντα, όπου θα κάνουμε προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στη νήσο Σπιναλόγκα, φημισμένο σαν το νησί των λεπρών. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Άγιο Νικόλαο, το πρώτο τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η γραφική λίμνη με τις ταβέρνες, τα καφενεία στην παραλία της, τα αμέτρητα βαρκάκια αραγμένα το ένα δίπλα στο άλλο και τα σπίτια χτισμένα γύρω από τη λίμνη, χαρίζουν στην πόλη ξεχωριστή ομορφιά. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο κάνοντας μι στάση για να θαυμάσουμε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου. Το Ενυδρείο καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος του Θαλασσόκοσμου. Το συνολικό μέγεθος του ενυδρείου σχετίζεται με την εγκατάσταση πολλών δεξαμενών - ενυδρείων διαφόρων μεγεθών, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε όγκο (60.000 λίτρων). Έτσι, έγινε δυνατό να φιλοξενηθούν οργανισμοί μεγάλου μεγέθους. Κατόπιν άφιξη στο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο- τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για το σπουδαιότερο και πανάρχαιο ανακτορικό κέντρο της Μινωικής περιόδου, την Κνωσσό. Είναι χτισμένη στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Ξενάγηση και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και ξενάγηση περπατώντας στο κέντρο του Ηρακλείου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, βόλτες, ψώνια και γνωριμία με το Ηράκλειο. Νωρίς το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση σε μία ξεχωριστή «κρητική» βραδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τη Μονή Αρκαδίου. Ένα από τα πιο ένδοξα μοναστήρια του τόπου μας, γνωστό για το περίφημο ολοκαύτωμα όπου ο Ηγούμενος Γαβριήλ, καλόγεροι, πολεμιστές και γυναικόπαιδα, προτίμησαν να πεθάνουν παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Ρέθυμνο, η όμορφη αυτή πόλη, χτισμένη δίπλα στην πιο πλατιά αμμουδιά και γύρω από το εντυπωσιακό Κάστρο Φορτέτζα, «κρατά» τη δική της φυσιογνωμία, την αρχιτεκτονική της όψη. Άφιξη και βόλτα στην παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον Προφήτη Ηλία. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί οι επαναστατημένοι Κρητικοί το 1897, ζητώντας την ένωση με την Ελλάδα. Τέλος, άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε την κοσμοπολίτικη ζωή των Χανίων. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Κολυμπάρι, ένα γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό με ψαροταβέρνες και μικρό λιμανάκι. Επιστροφή στα Χανιά, χρόνος ελεύθερος στην πόλη των Χανίων. Επίσκεψη στην παλιά πόλη με το φρούριο «Φρικάς» και την παλιά αγορά για τις τελευταίες αγορές. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 22:00  για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα: Άφιξη στις 7:00 στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα. Άφιξη το πρωί στην πόλη μας με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής  κατ’ άτομο: € 280                                      

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: € 60

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια Πειραιάς – Ηράκλειο και Χανιά –Πειραιάς στα σαλόνια του πλοίου
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Olympicστο Ηράκλειο  σε δίκλινα– τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* Arkadiστα Χανιά  σε δίκλινα– τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Τοπικός ξεναγός στο μουσείο της Κνωσού και στην πόλη του Ηρακλείου 
  • Αρχηγός του γραφείου μας

Διαφορά καμπίνας ανά άτομο: 

Πειραιάς- Ηράκλειο Χανιά- Πειραιάς
Δίκλινη εσωτερική 30€ Δίκλινη εσωτερική 31€
Δίκλινη εξωτερική 35€ Δίκλινη εξωτερική 37€
Τετράκλινη εσωτερική 10€ Τετράκλινη εσωτερική 20€
Τετράκλινη εξωτερική 20€ Τετράκλινη εξωτερική 20€
Τρίκλινη εσωτερική 10€ Τρίκλινη εσωτερική 20€
Τρίκλινη εξωτερική 20€ Τρίκλινη εξωτερική 20€

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us