Θεσσαλονίκη- Παναγία Σουμελά

                         

28-31   Αυγούστου

   Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Σπήλαιο Αλιστράτης- Βέροια- Παναγία Σουμελά

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ - φαγητό θα  φτάσουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη. Δείπνο- διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την όμορφη νύφη του Θερμαϊκού. Πρώτος μας σταθμός ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, ο πολιούχος της πόλης. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας προς τη Ροτόντα, ένα θολωτό στρογγυλό κτίσμα του 4ου αιώνα όμοιο με το Πάνθεον της Ρώμης, και προοριζόταν για ναός του Διός. Σειρά έχει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι η Θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου, γνωστή και ως Καμάρα, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της οδού Εγνατίας και σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα, και τέλος το Λευκό Πύργο, ένα οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής και χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτες στην όμορφη συμπρωτεύουσα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση- διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τις Σέρρες. Θα βρεθούμε στο ιστορικό της κέντρο και την Πλατεία Ελευθερίας, με το χαρακτηριστικό Μπεζεστένι που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ ή όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν σερραϊκή μπουγάτσα και τα παραδοσιακά λουκούμια της περιοχής που ονομάζονται Ακανέδες. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βέροια, την αρχαία πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Θα δούμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και θα έχουμε ελεύθερη ώρα για να περπατήσουμε και να χαρούμε την φιλοξενία αυτής της όμορφης πόλης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για προσκύνημα στο μοναστήρι της  Παναγίας Σουμελά, που ίδρυσαν πόντιοι πρόσφυγες. Εκεί φυλάσσεται η ιστορική εικόνα της Παναγίας  από το ομώνυμο βυζαντινό μοναστήρι του Πόντου. Τέλος με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στην Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ  Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής:  €165  κατ΄ άτομο         

       

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: €50 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

¨    Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν

¨    3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

¨    Επίσημος ξεναγός στη Θεσσαλονίκη

¨    Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Υ.Γ.O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

KATSIRIS TRAVEL    ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37, (Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24133 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.Katsiristravel.com      e-mail: info@katsiristravel.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Find us