ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

 

Κυριακή 2 Ιουνίου
Μονοήμερη εκδρομή

ΑΘΗΝΑ
Πύργος Βασιλίσσης 
ΜΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ
 Χασιά 

Δεν πιστεύεις στα μάτια σου αντικρίζοντας από μακριά τους πολυγωνικούς πύργους και τις κομψές επάλξεις. Όσο κι αν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε αυτή την πόλη, όλο και εμφανίζονται περιοχές ανεξερεύνητες με μικρές ή μεγάλες ιστορίες, πολλές φορές σαν παραμύθια, που έρχονται να μας ξαφνιάσουν. Μια τέτοια περιοχή είναι και ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Πρόγραμμα εκδρομής:

Αναχώρηση στις 6:45 το πρωί από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για να επισκεφτούμε και να ξεναγηθούμε στον πύργο Βασιλίσσης Αμαλίας που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Τρίτση και ανήκει στα έργα γοτθικού ρυθμού. Από το 1848 η βασίλισσα Αμαλία το χρησιμοποίησε σαν θερινό ανάκτορο. Θα συναντήσουμε αμπελώνες, στάβλους που φιλοξενούν άλογα από ιδιώτες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά αντικείμενα μεγάλης αξίας και κειμήλια από την εποχή εκείνη. Η ξενάγησή διαρκεί 3 ώρες και περιλαμβάνει:

  • Ιστορική Αναδρομή
  • Ξενάγηση στο Οινοποιείο - Εμφιαλωτήριο
  • Στάση τους στάβλους με τα άλογα
  • Επίσκεψη στον Βιολογικό Αμπελώνα του κτήματος
  • Ξενάγηση στους Κήπους
  • Περιήγηση στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα (εξωτερικά και εσωτερικά), ο οποίος και αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος. Θα μπορέσετε να απολαύσετε το εκπληκτικής διακόσμησης εσωτερικό του Πύργου, με πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στον Πύργο υπάρχει το μοναδικό παρκέ - μαρκετερί στην Ελλάδα. Το ισόγειο καταλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής, ενώ στον όροφο υπάρχει ακόμα μία μεγάλη αίθουσα με τους βασιλικούς θυρεούς της Ελλάδας, της Βαυαρίας και του Όλντενμπουργκ πάνω σε έντονο γαλάζιο φόντο με χρυσές διακοσμήσεις. Θα αναφερθούμε διεξοδικά στα στοιχεία που συνθέτους τους θυρεούς. Θαυμάσιες και οι οροφογραφίες, επίσης σε μπλε, κόκκινα και χρυσά σχέδια, ενώ η μαρκετερί (από διαφορετικά ξύλα) στο πάτωμα είναι εξαιρετικής τεχνοτροπίας και μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο. Στον Πύργο υπάρχουν επίσης σπάνιες λιθογραφίες που απεικονίζουν το βασιλικό ζεύγος Όθωνα και Αμαλίας κατά τα χρόνια παραμονής τους στην Ελλάδα.
  • Η βόλτα ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή των Βιολογικών Κρασιών του κτήματος με συνοδευτικά για την γευσιγνωσία. 

Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τη Χασιά όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Τέλος, επιστροφή στην Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τιμή συμμετοχής:
20,00 € κατ΄άτομο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Η είσοδος στον Πύργο: 
Από 1 έως 4 ετών – δωρεάν

Από 5 έως 12 ετών – 8 ευρώ/άτομο
Από 13 ετών και άνω – 16,00 ευρώ/άτομο

 

 

 

 

Find us