«Βαγονέτο»- Δελφοί- Αράχωβα

3-4 Δεκεμβίου

2ήμερη εκδρομή
Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας «Βαγονέτο»
Δελφοί- Αράχωβα- Ι.Μ. Οσίου Λουκά

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:30 από τη Νέδοντος (πίσω από το κτήριο του Notos Galleries) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στη Ζαχάρω και στη Ναύπακτο θα φτάσουμε στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας. Πρόκειται για μοναδικό στον ελληνικό χώρο θεματικό πάρκο, σχετικό με την ιστορία της εξόρυξης και εκμετάλλευσης. Θα περιηγηθούμε (έξοδα ατομικά) στη Στοά 850 μέτρων με τρενάκι (vagonetto), όπου με τα πιο σύγχρονα οπτικο-ακουστικά εφέ θα ζήσουμε την πριν 45 χρόνια ζωή στο υπόγειο τούνελ. Η στοά λειτούργησε από το 1967 μέχρι το 1972, είναι φωτισμένη και υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός για την άνετη επίσκεψή της. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δελφών, όπου ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο ίσως θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Ο Ομφαλός της γης, για τους  αρχαίους, βρίσκεται σε μοναδική τοποθεσία, στις νότιες κλιτές του Παρνασσού. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το μουσείο των Δελφών με τα αρχαία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου των Δελφών.  Ύστερα θα συνεχίσουμε  για την Αράχωβα, ορεινή γραφική κωμόπολη, με στενά δρομάκια, πέτρινα σπίτια και υπέροχη θέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. Οσίου Λουκά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τέλος θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση έχοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ  Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  80€ κατ΄ άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 15€

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

¨    Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν

¨    Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στους Δελφούς, σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια

¨    Πρωινό

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο!

€80.00

Find us