Βόλος- Πήλιο

19- 21 Ιανουαρίου

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

3ήμερη εκδρομή

 

1η ημέρα:Αναχώρηση από την Καλαμάτα, στις 14:00, για Ισθμό, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Αλμυρό – Βόλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Πήλιο. Αρχικά θα επισκεφθούμε τη γραφική Πορταριά, από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου, ένα καταπράσινο θέρετρο σε 600 μ. υψόμετρο με ωραία θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο. Επιπλέον θα δούμε τα αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την κεντρική πλατεία καθώς και το εκκλησάκι της Παναγιάς της Πορταρέας όπου έδωσε και το όνομα της στο χωριό. Επίσης μπορούμε να δούμε τον καταρράκτη «Κάραβο» πλάι στον κεντρικό δρόμο.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Χάνια, μικρό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.190 σε μικρό πλάτωμα στην καρδιά του δάσους με οξιές και καστανιές. Τα Χάνια είναι ονομαστά για το Χιονοδρομικό κέντρο στην τοποθεσία Αγριόλευκες. Εδω θα παραμείνουμε να απολαύσουμε το χιόνι. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μακρυνίτσα, το αγαπημένο χωριό των Ζωγράφων, με τα γραφικά καλντερίμια, τις βρύσες και τα αρχοντικά, τα οποία μοιάζουν να κρέμονται στην απότομη πλαγιά του καταπράσινου βουνού. Άφιξη στο χωριό, στη μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια θα δούμε τη βρύση με τρίπλευρη πρόσοψη, πολλά λιθανάγλυφα και τέσσερις ορειχάλκινες λεοντοκεφαλές. Επίσης το εκκλησάκι του Αϊ – Γιάννη του Προδρόμου, καθώς και το καφενείο «Θεόφιλος» όπου θα δούμε την τοιχογραφία του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου «Μάχη στην κρύα βρύση» όπου οι Έλληνες γλεντούσαν περιμένοντας τους Τούρκους, που εμφανίζονται στην πάνω μεριά με τον προδότη. Αναχώρηση για Βόλο. Άφιξη στην πόλη, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση και περιήγηση στην πόλη του Βόλου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, εμπορικό λιμάνι και σημαντική βιομηχανική περιοχή, χτισμένος γύρω από το βαθύ λιμάνι του, στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, απλώνεται ως τα ριζά του Πηλίου. Στο εσωτερικό της η πόλη σώζει αρκετά μνημεία και έχει όμορφες γωνιές για περιπάτους και ξεκούραση. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για Νέα Αγχίαλο, παραλιακή κωμόπολη όπου περιλαμβάνει έξι οικισμούς: Κριθάρια, Μάραθος, Άγιο Γεώργιο, Μεγάλη Βελανιδιά, Χρυσή Ακτή και Δημητριάδα. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 110€

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 35€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

¨    Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν

¨    2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Βόλο.

¨    Πρωινό μπουφέ.

¨    Συνοδός- αρχηγός του γραφείου μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

¨    Ο νέος φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία (άρθρο 53 του Ν. 4389/2016)

€1,5/ δωμάτιο/ διανυκτέρευσηγια ξενοδοχεία 3 αστέρων

Υ.Γ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω 

Find us