ΚΕΡΚΥΡΑ

22-26 Ιουνίου

5ήμερη εκδρομή

Κ Ε Ρ Κ Υ Ρ ΑΠΑΡΓΑ

 

 

1η μέρα: Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από το συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων για Πάτρα – Ρίο – Αντίρριο- Ηγουμενίτσα όπου θα επιβιβαστούμε στο F/B για Κέρκυρα, άφιξη στο λιμάνι. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος- προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση του νησιού και πρώτα θα αρχίσουμε από το Αχίλλειο, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Έπειτα θα μεταβούμε στο ΜΟΝ ΡΕΠΟ, ένα επιβλητικό νεοκλασικό παλάτι, το οποίο αποτελεί πηγή φυσικής ομορφιάς από μόνο του, καθώς φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών και ζώων. Συνεχίζουμε την ξενάγηση για να επισκεφθούμε την πόλη της Κέρκυρας και συγκεκριμένα την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου θα προσκύνησουμε στο σεπτό σκήνωμά του. Στη συνέχεια θα δούμε τη μεγάλη κεντρική πλατεία Σπιανάδα –τη μεγαλύτερη των βαλκανίων-, την Κόντρα Φόσσα, που είναι σπουδαίο τεχνικό έργο των Βυζαντινών ή των Ενετών, τα κτήρια Λιστόν, που έχουν κτισθεί από τους Γάλλους, τα παλιά Ανάκτορα, τα δύο μεγαλοπρεπή Ενετικά Φρούρια  «Παλιό και Νέο», καθώς και άλλα αξιόλογα. Έπειτα χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το σπουδαίο βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγιάς (11ου αι.) και το μικρό μουσείο, όπου εκθέτονται οστά παράξενων θαλάσσιων μεγαθηρίων. Συνεχίζουμε για  την όμορφη Παλαιοκαστρίτσα όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και μπάνιο. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο του τοπικού ποτού κουμκουάτ για να το γευτούμε και να κάνουμε τις αγορές μας. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, κατόπιν χρόνος ελεύθερος και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το νησί των Φαιάκων ή να κάνετε μπάνιο στην πιο δημοφιλή σε ντόπιους και τουρίστες παραλία λόγω του καταπληκτικού φυσικού της περιβάλλοντος, την παραλία του Άη Γόρδη. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Κανόνι, όπου θα παραμείνουμε για να δούμε το γραφικό Ποντικονήσι και την Ιστορική Μονή Βλαχερνών και να απολαύσουμε την ωραία θέα τους. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μετά το πρωινό μεταφορά στο λιμάνι της Κέρκυρας, επιβίβαση στο F/B και άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Κατόπιν επιβίβαση στο πούλμαν  και αναχώρηση για την πανέμορφη Πάργα, γραφική νησιώτικη κωμόπολη με πολυκύμαντη ιστορία, σπάνιες φυσικές ομορφιές, καθαρή θάλασσα, δάση, υγιεινό κλίμα και ρομαντικά δρομάκια, με διώροφα και τριώροφα σπίτια, χτισμένα αμφιθεατρικά στο «λαιμό» του βράχου. Σειρά από νησάκια κλείνουν τον τρίδυμο κόλπο της Πάργας. Τέλος, αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.                                      

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  220€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου :  80€

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • H μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* ή 4* σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό καθημερινά
  • Τα εισιτήρια του F/B Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα
  • Τα διόδια της γέφυρας Ρίου Αντίρριου με επιστροφή
  • Ξεναγός

 

*Δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος πληρώνεται στο ξενοδοχείο

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

Find us