ΣΚΙΑΘΟΣ

14-16 Ιουνίου
3ήμερη εκδρομή

Χαλκίδα- Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος

1η μέρα: Αναχώρηση το πρωί στις 07:00 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) και κάνοντας μια στάση για καφέ θα φτάσουμε στη Χαλκίδα. Στην είσοδο της Χαλκίδας, υπάρχει η νέα γέφυρα, ενώ η παλιά χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως σημείο παρατήρησης της αλλαγής των νερών. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτες. Έπειτα αναχώρηση για το Μαντούδι, όπου θα επιβιβαστούμε στο ferry boat για τη Σκιάθο. Άφιξη στο όμορφο νησί μετά από 2 ώρες και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Αρχικά θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του μεγάλου μας διηγηματογράφου, όπου γεννήθηκε, έζησε και πέθανε, το οποίο μαζί με παραδοσιακά αντικείμενα και προσωπικά είδη του συγγραφέα είναι μουσείο, το Μπούρτζι, το μνημείο εκτελεσθέντων του υποβρυχίου Λάμπρος Κατσώνης, τη λαογραφική έκθεση και το Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο- διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κάνουμε  κρουαζιέρα  στα δύο νησιά, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Πρώτα θα επισκεφτούμε τη Σκόπελο, το μεγαλύτερο νησί των Β. Σποράδων που είναι κατάφυτο από ελιές και πεύκα τα οποία συνθέτουν μια εικόνα μαγείας και γαλήνης κάθε φορά που τα κοιτάζεις. Υπάρχει και λαογραφικό μουσείο με εκθέματα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού. Θα παραμείνουμε περίπου δυόμιση ώρες. Στη συνέχεια θα σαλπάρουμε για την  Αλόννησο, υπήρξε από τους αρχαίους χρόνους  κομβικό σημείο για τις θαλάσσιες διαδρομές. Περπατήστε στα σοκάκια της παλιάς Χώρας του νησιού την ώρα που δύει ο ήλιος. Η παλιά Χώρα της Αλοννήσου, με τα σπιτάκια κολλημένα σαν στρατιωτάκια, μοιάζει με κάστρο που ατενίζει από ψηλά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Στην Αλόννησο έχει έδρα του  το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Θα μείνουμε στο νησί περίπου δυόμιση ώρες. Μετά την κρουαζιέρα στα δύο νησιά θα αναχωρήσουμε για τη Σκιάθο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό θα μας περιμένει τοπικό λεωφορείο για να περιηγηθούμε στο νησί του Παπαδιαμάντη και του Μωραΐτίδη, ένα νησί προικισμένο από τη φύση. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας. Συνεχίζουμε για την παραλία Κουκουναριές, η οποία ανήκει στις καλύτερες παραλίες στη Μεσόγειο και είναι γνωστή και με το όνομα "Χρυσή Άμμος", αφού η άμμος της είναι πολύ ψιλή και μοιάζει να λάμπει κάτω από τον ήλιο. Επιστροφή στην πόλη της Σκιάθου, το καταπράσινο αυτό νησί είναι ένα δείγμα φυσικού κάλλους, με τα δέντρα να το κατακλύζουν, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εδραίωση της ομορφιάς του. Επιβίβαση στο καράβι για το Μαντούδι με  τελικό προορισμό την  Καλαμάτα έχοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής: 170€ κατ΄ άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 20€ ανά διανυκτέρευση

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά και οι περιηγήσεις με πολυτελές, σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Σκιάθο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
  • Τα εισιτήρια ferry boat από Μαντούδι για Σκιάθο και επιστροφή.
  • Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Περιήγηση με τοπικό λεωφορείο στη Σκιάθο

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα εισιτήρια του καραβιού για την κρουαζιέρα Σκιάθο- Σκόπελο- Αλόννησο και επιστροφή στη Σκιάθο

 

 

Υ.Γ.  O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

*Στις ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο.

Find us