ΠΑΤΜΟΣ

31 Ιουλίου –  3 Αυγούστου 2018

4ήμερη εκδρομή στην

ΠΑΤΜΟ- ΛΕΙΨΟΙ

1η ημέρα: Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 10:30 όπου με μία ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 15:00 για το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Άφιξη στο νησί στις 23:55. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση με τοπικό πούλμαν για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που βρίσκεται στα μισά του δρόμου από την Χώρα για τη Σκάλα. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αντρικό καστρομονάστηρο. Έπειτα αναχώρηση για τη  γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου πηγής, όπου θα δούμε την Αγιογραφία της Παναγίας Ελεούσας του 17ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη  γυναικεία Μονή του Ευαγγελισμού, η οποία ιδρύθηκε το 1937. Κατόπιν θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα στα γραφικά χωριά Κάμπο και Λαμπή. Μετέπειτα επιστροφή στη Σκάλα μέσω του χωριού Γροίκος, ένας παραλιακός παραθεριστικός οικισμός.  Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτες στο νησί. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό μας, προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Χαμηλοί λόφοι, σκεπασμένοι με θάμνους, που καταλήγουν σε δαντελωτές ακτές, μικρές κοιλάδες με ελιές, συνθέτουν το ανάγλυφο του νησιού, το οποίο προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Οι αποστάσεις είναι μικρές. Δρόμοι και μονοπάτια οδηγούν στο κάστρο, στα ξωκλήσια, στις ολοκάθαρες ακρογιαλιές. Θα επισκεφθούμε την  εκκλησία της Παναγίας του Χάρου (1600), το όνομα προέρχεται από τον εσταυρωμένο Χριστό που κρατά η Παναγία αντί του βρέφους. Κάθε χρόνο, στη γιορτή της Παναγίας, αποξηραμένοι κρίνοι ανθίζουν στην εικόνα της.  Επιστροφή στην Πάτμο, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αφύπνιση και μετάβαση στο λιμάνι της Πάτμου. Απόπλους στις 05:55. Το μεσημέρι 12:55 άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 210€                 Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 50€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν από Καλαμάτα– Πειραιά και Πειραιά -  Καλαμάτα.
  • Τοπικό πούλμαν για τις εκδρομές
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς στα σαλόνια του πλοίου
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό

 

*Δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο!

Find us