ΜΕΤΕΩΡΑ

24-26 Αυγούστου
3ήμερη εκδρομή

Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα – Μετέωρα

Τρίκαλα - Ελάτη

 

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 7:30 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στη λίμνη Πλαστήρα, μία από τις γραφικότερες γωνιές της Ελλάδας και από τις σπανιότερες ορεινές λίμνες, που έχει αναπτύξει  το δικό της οικοσύστημα, στο οποίο διαβιούν πολλά είδη ψαριών, πουλιών και άλλων ειδών. Σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο φυσικό τοπίο προβολής του Νομού Καρδίτσας και αναμφισβήτητο πόλο έλξης των τουριστών. Επόμενος προορισμός μας η πόλη της Καλαμπάκας, η οποία  μπορεί να καυχιέται για τα μοναδικά στον κόσμο θεόρατα γλυπτά της, τα Μετέωρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η  ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα αξιοθαύμαστα Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο και στη συνέχεια τη Μονή Βαρλαάμ, τη δεύτερη σε μέγεθος μονή  του συγκροτήματος των Μετεώρων. Η παλαιά τράπεζα της μονής λειτουργεί ως μουσείο. Επιστροφή και ελεύθερος χρόνος στην Καλαμπάκα για φαγητό και βόλτες. Στη συνέχεια προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και στο Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο 1100 τ.μ. περίπου. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τα μαγευτικά Τρίκαλα, με το Ληθαίο ποταμό να διασχίζει την πόλη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στην Καλαμπάκα- διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρόγευμα και περιήγηση στην Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ …το κυνήγι. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα κάνουμε βόλτα στο υπέροχο φυσικό τοπίο. Το βράδυ άφιξη στην Καλαμάτα, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τ Ε Λ Ο Σ      Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  135€  κατ΄άτομο
Μονόκλινο δωμάτιο: 40€

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στην Καλαμπάκα
  • Πρωινό μπουφέ
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

 

Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

     

 Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω.

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL    ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24133 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.Katsiristravel.com  e-mail: info@katsiristravel.com

Find us