ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

14- 16 Σεπτεμβρίου

3ήμερη εκδρομή

Κεφαλονιά- Ιθάκη

1η μέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για Πύργο – Κυλλήνη, επιβίβαση στο  πλοίο και απόπλους για τον Πόρο της Κεφαλονιάς, τουριστικός οικισμός και κεντρικό λιμάνι για εσωτερικές γραμμές. Θα αναχωρήσουμε για το σπήλαιο της Δρογαράτης της Σάμης. Η μεγαλοπρέπεια της φύσης έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την πρώτη στιγμή που εισχωρεί σε αυτό το μεγάλο εργαστήρι της γης, όπου οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες δημιουργούνται για χιλιάδες χρόνια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Μελισάνης, σε μικρή απόσταση από τον Καραβόμυλο, ένα λιμναίο αξιοποιημένο σπήλαιο. Ένα μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει και το θέαμα από την ανταύγεια του ήλιου, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες, είναι φαντασμαγορικό. Στην επιστροφή μας θα επισκεφτούμε τη μονή του Αγίου Γερασίμου, που είναι ο πολιούχος της Κεφαλονιάς και ο προστάτης Άγιός της. Κατόπιν συνεχίζουμε για Αργοστόλι, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτες - διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αναχώρηση στις 7:00 για την Ιθάκη. Θα πάρουμε το πλοίο στις 08:15 από τη Σάμη για Πισαετό με πρώτο προορισμό την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, με τις έντονες ενετικές επιρροές. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, και θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια του. Στο κέντρο του οικισμού – που είναι παραδοσιακός – βρίσκεται το άγαλμα του Οδυσσέα το οποίο είναι διπλής όψεως. Από τη μια ο Οδυσσέας ρωμαλέος και αγέρωχος ατενίζει την θάλασσα και ό, τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Στην πίσω όψη, ένας γερασμένος και κουρασμένος Οδυσσέας, τραβάει κουπί με μεγάλη ένταση, στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής στην Ιθάκη. Επόμενος σταθμός το όμορφο χωριό του Σταυρού, όπου υπάρχει και η προτομή του Οδυσσέα με την επιγραφή «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» που αποδίδεται ως «προσευχή στον Οδυσσέα» τον οποίο λάτρευαν σα Θεό. Εκεί, θα γευτούμε και το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης το “Ροβανί” - όχι ραβανί που ξέρουμε – το οποίο γίνεται από ρύζι και μέλι. Προσπερνώντας το όμορφο ψαροχώρι “Φρίκες”, θα φθάσουμε στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό “Κιόνι” όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από τουριστικά σκάφη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στις 15:30 επιβίβαση στο πλοίο, όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Κεφαλονιά. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μαρκόπουλο, όπου θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Φιδούσα. Εκεί ένα ασυνήθιστο θρησκευτικό γεγονός συμβαίνει κάθε χρόνο. Κατά το διάστημα 6 – 16 Αυγούστου, εμφανίζονται και κυκλοφορούν στις εικόνες μικρά ακίνδυνα φιδάκια. Τα «Φιδάκια της Παναγίας» όπως τα ονομάζουν. Ελεύθερος χρόνος στο Αργοστόλι για μια βόλτα και για να κάνουμε τα τελευταία ψώνια. Στις 17:00 θα επιβιβαστούμε στο Φέρυ – μπότ για να μας μεταφέρει στις 17:30 στην Κυλλήνη. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας σχέδια για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής:    140€ κατ’ άτομο

Διαφορά μονόκλινου:  17€ το βράδυ

 

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται :

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο σε δίκλινα , τρίκλινα δωμάτια στο "ionian plaza 3*" στο Αργοστόλι
  • Πρωινό
  • Εισιτήρια ferry boat Κυλλήνη- Πόρος- Κυλλήνη
  • Εισιτήρια ferry boat Σάμη- Πισαετό- Σάμη  (εισιτήρια Ιθάκης)

 

 

 

*Δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο.

 

Σημείωση: Ο αρχηγός της εκδρομής έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγές στο πρόγραμμα, προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω.

 

 

KATSIRIS TRAVEL    ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

Find us