ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9-12 Αυγούστου
4ήμερη εκδρομή

Θεσσαλονίκη- Μονή Ρίλα- Σαντάσκι

Σέρρες- Σπήλαιο Αλιστράτης- Δράμα- Καβάλα

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ-φαγητό στον Ισθμό, τη Λαμία θα  φτάσουμε στην όμορφη, τραγουδισμένη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  ελεύθερος χρόνος , προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ύστερα από τον τελωνιακό έλεγχο και τη διέλευση των συνόρων θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλας, είναι το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε πιθανόν από τον Άγιο Ιωάννη του Ρίλα (Ιβάν Ρίλσκι) ή τους μαθητές του γύρω στο 10ο αιώνα.  Το μοναστήρι ανακατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα. Τα κειμήλια είναι πολλά και πολύ σημαντικά - ένας θησαυρός που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Το μοναστήρι ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν παγκόσμια εθνική και πολιτιστική κληρονομιά. Στην επιστροφή μας θα κάνουμε στάση στο Σαντάνσκι, το παραθεριστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Χρόνος ελεύθερος για φθηνές αγορές και για καφέ. Το βράδυ επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τις Σέρρες. Θα βρεθούμε στο ιστορικό της κέντρο και την Πλατεία Ελευθερίας, με το χαρακτηριστικό Μπεζεστένι που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ ή όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν σερραϊκή μπουγάτσα και τα παραδοσιακά λουκούμια της περιοχής που ονομάζονται Ακανέδες. Επόμενος προορισμός μας το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα του Αγγίτη ποταμού και των παραποτάμων του, προκειμένου να φτάσουμε στη γειτονική πόλη της Δράμας. Γνωριμία με την πόλη και παραμονή για φαγητό και βόλτες. Έπειτα αναχώρηση για την Καβάλα, μία ζωντανή γραφική πόλη με έντονο ανατολίτικο χαρακτήρα, πόλη η οποία είναι προτίμηση πολλών παραθεριστών το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Ελεύθερος χρόνος στην παραλιακή πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, προαιρετική διασκέδαση, δείπνο- διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρόγευμα και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την όμορφη νύφη του Θερμαϊκού. Πρώτος μας σταθμός ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, ο πολιούχος της πόλης. Θα συνεχίσουμε προς τη Ροτόντα, την Καμάρα, το Λευκό Πύργο και τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Τέλος με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φθάσουμε το βράδυ στην Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

Τ Ε Λ  Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  €215  κατ΄ άτομο             

Επιβάρυνση μονόκλινου: €60 

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Μεταφορές με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό μπουφέ
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

*Δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

 

KATSIRIS TRAVEL    ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37, (Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24133 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.Katsiristravel.com e-mail: info@katsiristravel.com

Find us