ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ- ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ

7-8 Ιουλίου
ΑΙΔΗΨΟΣ- ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ- ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ- ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ- ΧΑΛΚΙΔΑ

 

1η μέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για Ισθμό, όπου θα γίνει στάση για καφέ, κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Ελευσίνα – Μάντρα – Θήβα, συνεχίζουμε για Αρκίτσα όπου θα επιβιβαστούμε στο F/B και θα μεταφερθούμε στην Αιδηψό. Είναι λουτρόπολη από τις πιο ονομαστές της Ελλάδας, φημισμένη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της, αλλά και γνωστό παραθεριστικό κέντρο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το μεσημέρι αναχώρηση για τον Κάβο για να πάρουμε το καραβάκι που θα μας μεταφέρει - ξεναγήσει στα Λιχαδονήσια , τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο και το εξωτικό χρώμα τους, που μας ταξιδεύουν στα πέρατα της γης. Το σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργεια, το μεγαλύτερο λέγεται ΜΑΝΟΛΙΑ, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία με τα τιρκουάζ νερά και το καλά οργανωμένο beach bar παραμονή, μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο - χρόνος ελεύθερος- ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για Ροβιές ένα παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας. Εκεί θα επισκεφθούμε την Μονή του Οσίου Δαυίδ, μεταβυζαντινή, σε επιβλητικό τοπίο  - πευκόφυτη περιοχή, δίπλα σε ρεματιά, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, διαμορφωμένη σε χώρο αναψυχής, ιδρύθηκε τον 16° αι. από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το καθολικό δεν έχει αγιογραφίες έχουν καταστραφεί. Στη μικρή βιβλιοθήκη τηρείται αρχείο με σημαντικά έγγραφα. Κατόπιν  θα αναχωρήσουμε για Προκόπι, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό,  χτισμένο στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κηρέα, που απλώνεται σε πλατάνια, καλλιέργειες και πευκοδάση. Προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικρά Ασίας, μετά την Καταστροφή (1922). Η ανακήρυξη του σε Άγιο από την Ρωσική εκκλησία έγινε το 1962. Επόμενη στάση η Χαλκίδα, η οποία απλώνεται πάνω σε μικρά υψώματα και εκτείνεται και στη Βοιωτική ακτή, με την οποία συνδέεται με κινητή γέφυρα και με τη νέα κρεμαστή γέφυρα, είναι πόλη με ιδιαίτερη μαγεία και ομορφιά. Τέλος επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:       80 € κατ’ άτομο 

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 18€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Αρκίτσα- Αιδηψός
  • Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνεται:

  • Η κρουαζιέρα στα Λιχαδονήσια (6€)
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης (1,5€/ δωμάτιο)

 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω.

 

 

 

 

 

Find us