ΤΡΙΚΑΛΑ

23 – 25 Νοεμβρίου

3ήμερη εκδρομή

Τρίκαλα- Μετέωρα- Καλαμπάκα- Περτούλι- Ελάτη

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από τη Νέδοντος, (πίσω από το Notos Galleries) στις 07:30 το πρωί και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στα όμορφα Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γνωριμία με την πόλη. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων έχει καλή ρυμοτομία και πολλές ομορφιές. Τη διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος, που είναι  το φυσικό στολίδι της πόλης. Έχει ενδιαφέρουσες γωνιές και καλοχτισμένα αρχοντικά στην παλαιά συνοικία Βαρούσι. Αξίζει να επισκεφθείτε το Φρούριο, το Ρολόι μέσα στο Φρούριο, τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Βιβλιοθήκη, τη Συλλογή από εικόνες της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, το Κουρσούμ Τζαμί και τη συνοικία Βαρούσι.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα αξιοθαύμαστα Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο και στη συνέχεια τη Μονή Βαρλαάμ, τη δεύτερη σε μέγεθος μονή  του συγκροτήματος των Μετεώρων. Η παλαιά τράπεζα της μονής λειτουργεί ως μουσείο. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στην Καλαμπάκα, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό, για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε τη γραφική κωμόπολη και για να επισκεφτούμε το εξαιρετικό μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στα Τρίκαλα και στο χριστουγεννιάτικο μύλο των ξωτικών που θα σας μαγέψει με το carousel, το τεράστιο παγοδρόμιο, τη γιορτινή αγορά και τις εκδηλώσεις. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Περτούλι, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα. Επόμενος προορισμός μας η Ελάτη, ένα ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα στο δάσος από έλατα. Στην Ελάτη θα παραμείνουμε για φαγητό. Επιστροφή στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

 ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής:  €135  κατ΄ άτομο        Επιβάρυνση μονόκλινου: €40 

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό
  • Διόδια στους αυτοκινητόδρομους
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας

     

Στην  τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL   ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail:info@katsiristravel.com

Find us