ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
Γιορτινή Αθήνα 
Μουσείο Ακρόπολης- Πλάκα- Ερμού 
Θέατρο Βέμπο
Μακρυκωσταίοι & Κοντογιώργηδες


 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 7:30 στη Νέδοντος, (όπισθεν Notos Galleries) και αναχώρηση για την Αθήνα. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το μουσείο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στην Πλάκα, στο Θησείο και στο Μοναστηράκι. Το απόγευμα περίπου στις 17:00 θα αναχωρήσουμε (με όσα άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή) για το θέατρο Βέμπο. Θα παρακολουθήσουμε την κωμωδία Μακρυκωσταίοι & Κοντογιώργηδες. Μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης αναχώρηση όλων για την Καλαμάτα. Άφιξη στην Καλαμάτα το βράδυ με νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 20,00 € κατ΄άτομο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
*Eίσοδος σε μουσείo της Ακρόπολης 5€ (προαιρετικά)
*Εισιτήριο θεάτρου 13€ Θεωρείο, 20€ Β' Ζώνη, 23€ Α' Ζώνη

 

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά ελληνικά έργα ανεβαίνει τον φετινό Χειμώνα στο Θέατρο Βέμπο: η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα. 

Γνωστοί κι αγαπημένοι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους χαρακτηριστικούς ρόλους:

Στέλιος Κοντογιώργης ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Θωμάς Μακρυκώστας ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙΣΜΙΤΣΕΛΗΣ
Μαθιός ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Χάιδω ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ
Πανάγος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ
Κυρ Μιχάλης ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ 
Αστυνόμος ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
Γιάννος ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 
Γωγώ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ
Λεμόνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΟΥ

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

 

 

 

Find us