ΚΩΝ/ ΠΟΛΗ

28/8 - 3/9 
 7 ήμερη εκδρομή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ

Πατριαρχείο – Αγία Σοφία - Μεγάλη του Γένους Σχολή(….Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρχει σ΄ όλον τον κόσμο μια τόσο πλούσια πόλη. Όταν είδαν αυτά τα υψηλά τείχη κι αυτούς τους πλούσιους πύργους, με τους οποίους ήταν περίκλειστη ολόγυρα, κι αυτά τα πλούσια παλάτια κι αυτές τις υψηλές Εκκλησίες που ήταν τόσο πολλές , ώστε κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν τις έβλεπε με τα μάτια του….) Βιλεαρδουίνος 

1η μέρa(10/07/2023):  ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση στις 7:00 από τη  Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) με προορισμό την Καβάλα. Ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καβάλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρa(11/07/2023): ΚΑΒΑΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κωνσταντινούπολη. Θα περάσουμε τα σύνορα στον Έβρο και θα φθάσουμε στην Πόλη νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, φαγητό, βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ και στη Λεωφόρο της Ανεξαρτησίας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα(12/07/2023): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και  ξενάγηση στην εντός των τειχών Βυζαντινή Πόλη. Θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, τη Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα επισκεφθούμε τα νεότερα Ανάκτορα των Σουλτάνων ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ ΣΑΡΑΪ επηρεασμένο σε αρχιτεκτονική και επένδυση από την εποχή του Μπαρόκ στη Δύση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως προεδρικό μέγαρο από το Κεμάλ Ατατούρκ . Τα περίφημα χαλιά που το κοσμούν , οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι , σταλμένοι, από τη Τσαρική Ρωσία και οι πολυτελές αίθουσες  που ικανοποιούν και το πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ύστερα θα γευματίσουμε, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Tο απόγευμα προαιρετική εκδρομή με πλοιάριο στα στενά του Βοσπόρου, επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος, σας προτείνουμε να ανεβείτε στο ξενοδοχείο Μαρμαρά για να δείτε φωταγωγημένη την Πόλη από ψηλά, πίνοντας το ποτό σας.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα(13/07/2023): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – (Πριγκιπονήσια)

Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε κρουαζιέρα στα Πριγκιπονήσια. Θα πάρουμε το ιδιωτικό καραβάκι από το την ασιατική πλευρά της πόλης με πρώτη στάση στη  Χάλκη, όπου θα επισκεφθούμε τη Θεολογική Σχολή. Συνεχίζουμε για την Πρίγκηπο, όπου θα έχουμε και γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Αιγυπτιακή Αγορά. Το Αιγυπτιακό Παζάρι Μπαχαρικών στην Κωνσταντινούπολη, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές της πόλης. Βρίσκεται στο Εμίνονου του Φατίχ της Κωνσταντινούπολης. Είναι ακριβως μπροστά από την γέφυρα του Γαλατά. Είναι το δεύτερο πιο διάσημο στεγασμένο εμπορικό συγκρότημα. Απίστευτα σιροπιαστά που πρέπει να δοκιμάσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, προαιρετική έξοδος για διασκέδαση σε κέντρο με μουσικό πρόγραμμα  και τον παραδοσιακό χορό της κοιλιάς.

5η μέρα(14/07/23): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πατριαρχείο. Ύστερα θα δούμε τη Μεγάλη του γένους σχολή. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Χώρας, με τις υπέροχες εικονογραφίες (ψηφιδωτά), τα Βυζαντινά τείχη και τη Μονή Μπαλουκλί. Το επίθετο είναι τούρκικο και προέρχεται από τη λέξη  μπαλούκ που σημαίνει ψάρι. Σύμφωνα με την παράδοση όταν η Πόλη έπεσε στα χέρια των Τούρκων, η είδηση έφτασε στον ηγούμενο του μοναστηριού καθώς τηγάνιζε ψάρια. Ο ηγούμενος δεν μπορούσε να πιστέψει πως η Παναγιά επέτρεψε να πέσει η πόλη της στα χέρια των αλλοθρήσκων και είπε: «Μόνο αν αυτά τα μισοτηγανισμένα ψάρια ζωντανέψουν θα το πιστέψω». Αμέσως τα ψάρια πετάχτηκαν από το τηγάνι, έπεσαν στο νερό του αγιάσματος και κολυμπούσαν. Σήμερα στην αυλή της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκονται οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών. Έπειτα  θα πάμε στην  παραδοσιακή αγορά της Πόλης τη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και αγορές στους 92   διαδρόμους με τα 4000 μαγαζιά. Αργά το  απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


6η μέρα(15/07/23): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για  Ελλάδα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή: Ανατολική Θράκη, Έβρος, Κομοτηνή.  

7η μέρα(16/07/23): ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 Αναχώρηση από Κομοτηνή με προορισμό την Καλαμάτα. Ενδιάμεσες στάσεις επί της Εθνικής οδού για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Καλαμάτα αργά το βράδυ.

                                                                   Τ Ε Λ Ο Σ       Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 550€
Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 180€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:     

  • Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό μπουφέ στην Κωνσταντινούπολη
  • 4 κύρια φαγητά (ημιδιατροφή) στην Κωνσταντινούπολη
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Καβάλα με πρωινό
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στην Κομοτηνή με πρωινό
  • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις
  • Ξεναγός
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

-Ντολμά Μπαχτσέ (ανάκτορο) 25€ περίπου
- Βασιλική Κινστέρνα 15€ περίπου

*Το καραβάκι για την κρουαζιέρα στο Βόσπορο (περίπου 20€/ επιβάτη) 
*Τα εισιτήρια του πλοίου για τα Πριγκιπονήσια (περίπου 20€/ επιβάτη)
*Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα ( περίπου 3€/ επιβάτη) 

 

Υ.Γ. 1 O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις προκειμένου να το βελτιώσει.


Υ.Γ.2 Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες)

 

 

 

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

    Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

    Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com