ΚΑΣΤΟΡΙΑ

3-5 Σεπτεμβρίου

3ήμερη εκδρομή

Μέτσοβο- Καστοριά- Πρέσπες- Άγιος Γερμανός
 Ψαράδες- Άγιος Αχίλλειος- Ιωάννινα

1η ημέρα: Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού και σε λίγες ώρες θα φτάσουμε στο Μέτσοβο, γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη ψηλά στην Πίνδο σε εντυπωσιακό τοπίο, ονομαστή για τα έργα χειροτεχνίας που παράγει και τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Εδώ θα παραμείνουμε για φαγητό. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για Καστοριά, σύγχρονη πόλη, χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης στο λαιμό λοφώδους χερσονήσου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  τις εκκλησίες και τα αρχοντικά της πόλης που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης, δείγματα της οικονομικής ευμάρειας  που προσφέρει στον τόπο η επεξεργασία της γούνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τις Πρέσπες όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να θαυμάσουμε τη μικρή Πρέσπα, που βρίσκεται δυτικά του κεντρικού δρόμου και χωρίζεται από τη μεγάλη Πρέσπα με στενή λουρίδα γης 1.000μ. ολόκληρη η περιοχή είναι αξιοθέατη και έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Οι ακτές της μικρής Πρέσπας με πυκνές καλαμιές, φιλοξενούν πελεκάνους, αγριόπαπιες και πολλά είδη σπάνιων πουλιών, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον διεθνών επιστημονικών ινστιτούτων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Άγιο Γερμανό, ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Πρεσπών, που παλιότερα αποτελούσε το κεφαλοχώρι της περιοχής. Επόμενος προορισμός μας οι Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας ένας ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον Άγιο Αχίλλειο, η νησίδα η οποία βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Στο νησάκι υπάρχουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Καστοριά- ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την όμορφη και γραφική πόλη των Ιωαννίνων. Χρόνος για φαγητό και βόλτες στην ονομαστή λίμνη της κυρά Φροσύνης. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

 

          Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής:  €140  κατ΄ άτομο     

Επιβάρυνση μονόκλινου: €40

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στην Καστοριά
  • Πρωινό
  • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Ο φόρος διανυκτέρευσης

* Είσοδοι σε μουσεία

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

                       

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

€140.00

Find us