Μήλος Κίμωλος

28-31 Ιουλίου

4ήμερη εκδρομή στη
 Μ ή λ ο - Κίμωλο

1η μέρα: Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) για Πειραιά, με μία στάση στο δρόμο. Άφιξη και επιβίβαση στο F/B, απόπλους στις 11:00 για Μήλο. Άφιξη στο λιμάνι της στις 14:30 και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Στις 16:00 αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Μεταλλευτικό Μουσείο του Νησιού. Το μεταλλευτικό μουσείο στη Μήλο ιδρύθηκε το 1998 με την υποστήριξη της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρείας στο νησί, της S&B βιομηχανικά ορυκτά Α.Ε. Στις αίθουσες του παρουσιάζεται η ξεχωριστή γεωλογική ηφαιστειακή φύση της Μήλου,  η μεταλλευτική ιστορία και ο ορυκτός πλούτος του νησιού. Στη συλλογή του θα βρείτε όργανα και εργαλεία για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στο νησί τα τελευταία 150 χρόνια, τις παλιές τεχνικές αλλά και τη σύγχρονη εξορυκτική δραστηριότητα. Επόμενος σταθμός μας η Παναγία η Πορτιανή στον οικισμό Ζεφύρια. Θα καταλήξουμε στην γραφική Παλαιοχώρα για μπάνιο και φαγητό. Το βράδυ θα πάμε στη Χώρα για βόλτα στα γραφικά καλντερίμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τον όμορφο γύρο και την περιήγηση της Μήλου. Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την  Πλάκα. Χτισμένη σε πλάτωμα 220 μ. ύψους πάνω από την θάλασσα, έχει χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, και μοναδική θέα στο Αιγαίο. Κυριαρχείται από το παλιό ενετικό κάστρο στο οποίο οδηγούν πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια μέσα από καμάρες. Παλιές εκκλησίες, όπως της Παναγίας της Θαλασσίτρας, της Παναγίας της Κορφιάτισσας, της Παναγίας της Σχοινιώτισσας διατηρούνται στα ψηλότερα σημεία της Πλάκας. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων αξιόλογων ευρημάτων και το ακριβές αντίγραφο του περίφημου αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο βρέθηκε το 1820. Θα συνεχίσουμε για την περιοχή Κλίμα, όπου βρίσκονται οι περίφημες κατακόμβες της Μήλου, το μοναδικό παλαιοχριστιανικό μνημείο στην Ελλάδα και μαζί με τις κατακόμβες της Ρώμης, ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Σαρακίνικο, με το εξαιρετικό γεωμορφολογικό ενδιαφέρον θα παραμείνουμε για φωτογραφίες και θα περάσουμε να δούμε την παραλία του «πειρατή» Παπαφράγκα, με τα σπήλαια που παρουσιάζουν θέαμα πρωτότυπο και φαντασμαγορικό. Απέναντι τους ξεπηδούν σε διάφορα σχήματα και ύψη τα Γλαρονήσια, που αποτελούνται από βασάλτη με εξάγωνους ράβδους, συμπληρώνοντας την μαγεία του πρωτότυπου αυτού θαλασσινού τοπίου. Προορισμός μας τα Πολλώνια οπού θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Το απογευματάκι αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Νωρίς σήμερα θα πάρουμε πρωινό. Μετά θα ακολουθήσει προαιρετική εκδρομή με το καραβάκι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με τοπικό καραβάκι για να απολαύσουν τις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Στη Νοτιοδυτική  πλευρά του νησιού, στον Χάλακα, βρίσκονται τα Θαλασσινά Μετέωρα. Πελώριοι και θαυμάσιοι ογκόλιθοι ξεφυτρώνουν ημικυκλικά από τα θαλασσινά νερά σχηματίζοντας λίμνη και σπήλαια. Τα θαλασσινά μετέωρα είναι ένας από τους θαυμασιότερους χώρους όλου του κόσμου, μοναδικός στο είδος του. Ακολουθεί η Χιβαδολίμνη, που πήρε το όνομά της από τις άπειρες αχιβάδες που υπάρχουν στον βυθό της θάλασσας. Στάση για φαγητό στην Κίμωλο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στη Μήλο. Το βράδυ θα πάμε στη Χώρα για βόλτα στα γραφικά καλντερίμια, δείπνο ή ποτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τελευταία μέρα στη μαγευτική Σαντορίνη και θα διαθέσουμε τον χρόνο μας σε ψώνια, βόλτες και φαγητό. Χρόνος για να γευματίσουμε σε κάποια από τις όμορφες ψαροταβέρνες της και αναχώρηση στις 14:30 για Πειραιά.  Άφιξη στις 22:00 το βράδυ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

                                                            ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

270€ σε δίκλινο δωμάτιο

75€ επιβάρυνση σε μονόκλινο δωμάτιο

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, με πρωινό μπουφέ
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Πειραιάς – Μήλος – Πειραιάς 
  • Ξεναγός
  • Αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

*Η προαιρετική κρουαζιέρα στην Κίμωλο

* Ο φόρος διαμονής

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

 

Find us