ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

1 - 4 Αυγούστου
4ήμερη εκδρομή

Γιάννενα- Ζαγοροχώρια- Καστοριά- Πρέσπες-
Φλώρινα- Νυμφαίο- Βέροια- Παναγία Σουμελά

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από τη Καλαμάτα για Πάτρα – Ρίο – Αντίρριο. Συνεχίζουμε με προορισμό μας τα Ιωάννινα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη με την μακραίωνη ιστορία, γεμάτη μνημεία, χτισμένη στις όχθες της θρυλικής λίμνης. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο της Ηπείρου. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε ένα φυσικό στολίδι της πόλης των Ιωαννίνων την θρυλική λίμνη Παμβώτιδα με το μοναδικό στον κόσμο, νησάκι της που κατοικείται από περίπου 100 οικογένειες. Συνδέεται αποκλειστικά με τον πνιγμό της κυρά Φροσύνης από τον Αλί  Πασά. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 470 μέτρων και τα νερά της προέρχονται κυρίως από φυσικές πηγές, και χείμαρρους. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια. Συνολικά είναι 46 χωριά, Β.Α. των Ιωαννίνων, σκορπισμένα πάνω στα βουνά, με απλή φυσική ομορφιά και περίφημη αρχιτεκτονική. Πρώτος μας σταθμός το ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο. Στη συνέχεια, μέσω Βίτσας, μετάβαση στο Μονοδένδρι. Η βαθιά χαράδρα, το φαράγγι του Βίκου το βαθύτερο του κόσμου προσφέρει συναρπαστικό θέαμα. Tο απόγευμα φτάνουμε στη γοητευτική και όμορφη πόλη της Μακεδονίας την Καστοριά. Μπορούμε ελεύθερα να κάνουμε μια μικρή απογευματινή βόλτα για να δούμε τα Παραδοσιακά Αρχοντικά τις Βυζαντινές Εκκλησίες και τους γραφικούς οικισμούς με την ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων όπως το λόφο του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ και τη γραφική συνοικία ΝΤΟΛΤΣΟ δίπλα στη λίμνη. Μαγευτική είναι η εικόνα ενώ πέφτει η νύχτα και τα φώτα της πόλης να καθρεφτίζονται στα ήσυχα νερά της λίμνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια μας. Προαιρετική διασκέδαση- διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για τις λίμνες Πρέσπες, τον υδροβιότοπο που έχει χαρακτηρισθεί  Εθνικός Δρυμός. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην όμορφη Φλώρινα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Aρχαιολογικό Mουσείο της πόλης. Επόμενος προορισμός μας θα είναι το Νυμφαίο. Tο Nυμφαίο, παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός αποτελεί Πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία περιβάλλοντος. Τελευταίος σταθμός μας η Βέροια. Θα πραγματοποιήσουμε μια ολιγόωρη επίσκεψη στο κέντρο της πόλης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Εκεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε το Χριστιανισμό το πιθανότερο κατά το έτη 50-51 μ.Χ. και 57 μ.Χ. Η τοποθεσία αποτελεί Παγκόσμιο Προσκύνημα του Χριστιανισμού. Και το Πάρκο της Ελιάς. Το καταπράσινο αυτό πάρκο βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και δικαίως χαρακτηρίζεται ως το μπαλκόνι της Βέροιας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα προσκυνήσουμε στη Μονή της Παναγίας Σουμελά. Κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς όπως και άλλα θρησκευτικο-ιστορικά κειμήλια του εκεί Μοναστηριού. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, επιστρέφουμε στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις.

                                                                 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή  συμμετοχής :   195 €  κατ΄ άτομο 

Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 60€ κατ’ άτομο    

 

               

Στην τιμή  περιλαμβάνονται : 

  • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
  • Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Ρίου
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στα Γιάννενα, Καστοριά, Βέροια με πρωινό (μπουφέ).
  • Μετακινήσεις - περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Ο φόρος διανυκτέρευσης

 

 

 

Υ.Γ.  Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

KATSIRIS TRAVEL           ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com    e-mail: info@Katsiristravel.com

Find us