ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

         20-24 Ιουλίου
            5ήμερη οδική εκδρομή στη
          B Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ι Α
           Σαντάσκι- Σόφια- Φιλιππούπολη

 

1η ημέρα:  Αναχώρηση στις 6:00 από τη Νέδοντος (πίσω από το Notos Galleries) κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση για την πόλη Σαντάσκι. Η πόλη έχει πάνω από 20.000 κατοίκους και βρίσκεται νότια στους πρόποδες του βουνού Πιρίν.  Μέσα από την πόλη περνάει το ποτάμι Σαντάσκα Μπιστρίτσα. Επίσης στην είσοδο της πόλης μας υποδέχεται το άγαλμα του Σοπαρτάκου, σε ένα όμορφο περιβάλλον ενός μικρού πάρκου. Το Σαντάσκι φημίζεται για τα θερμά μεταλλικά νερά του αλλά και τις συμφέρουσες αγορές στο πεζόδρομο της. Το ιδανικό κλίμα της πόλης βοηθάει στη θεραπεία του άσθματος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας- Δείπνο- Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη Σόφια, μέσω μιας υπέροχης καταπράσινης διαδρομής, με τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Σόφιας- πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Οι Ρωμαίοι την ανέδειξαν  σε μια σπουδαία επαρχία. Η Σόφια βρίσκεται στους πρόποδες τους όρους Βίτοσα. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, τη ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και το Ναό της Αγίας Σοφίας. Επιπλέον θα δούμε την  εθνική πινακοθήκη, το ναό της Αγίας Πέτκας του 14ου αι. καθώς και το λαϊκό πάρκο στο βουνό Βίτοσα, για να χαρούμε τις φυσικές ομορφιές και να απολαύσουμε την ωραιότερη θέα της Σόφιας και της ευρύτερης περιοχής. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε φολκλορική βραδιά με πρόγραμμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο- δείπνο- διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Φιλιππούπολη. Η Φιλιππούπολη είναι το κέντρο της πλούσιας πολιτιστικής ζωής και διατηρεί εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Στην παλιά πόλη βρίσκονται το Εθνογραφικό μουσείο, το μουσείο της Αναγέννησης, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Σόφια – δείπνο- διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη Σόφια. Έπειτα αναχώρηση για το περίφημο μοναστήρι της Ρίλλας. Το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλας είναι το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε πιθανόν από τον Άγιο Ιωάννη το Ρίλλα γύρω στο 10ο αι. και ανακατασκευάστηκε το 19ο αι.  Τα κειμήλια είναι πολλά και πολύ σημαντικά – όπως το Μεσαιωνικό Πύργο του Χρέλιο και τα Ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, το παρεκκλήσι της “Μεταμόρφωσης του Χριστού” κ.α-  ένας θησαυρός που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη-. Το μοναστήρι έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως εθνική και πολιτιστική κληρονομιά. Αναχώρηση για το Σαντάσκι, άφιξη στο ξενοδοχείο- Δείπνο- Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πατρίδα μας, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ- φαγητό και ξεκούραση, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τις όμορφες πόλεις που περάσαμε κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας.

Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

 

Τιμή συμμετοχής:  €250  κατ΄ άτομο
Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 90€                     

 

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • 4 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχεία στη Βουλγαρία σε δίκλινα – τρίκλινα
  • Πρωινό
  • Δείπνο
  • Έμπειρος ξεναγός κατά τη διάρκεια παραμονής μας στη Βουλγαρία
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

 

 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

 

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

€250.00

Find us