ικαρια

 

ΙΚΑΡΙΑ «Το νησί της μακροζωίας»
4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
29 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

 

ΠΕΜΠΤΗ 29/8/2019:ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΥΔΗΛΟΣ- ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ- ΝΑΣ
Αναχώρηση για Πειραιά στις 02:30, (ξημερώματα) πίσω από τo Notos Galleries, και έπειτα από μία στάση για ξεκούραση, άφιξη και επιβίβαση στο F/B. Απόπλους στις 07:15 για Ικαρία. Άφιξη στον Εύδηλο -στις 13:40-, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, με τις πολύχρωμες βαρκούλες που εξυπηρετεί κυρίως τη βόρεια πλευρά του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο χωριό Αρμενιστή. Ο Αρμενιστής είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της βόρειας πλευράς. Υπέροχος συνδυασμός τοπίου και θάλασσας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Περισσότερο γνωστό για τις δύο μεγάλες, αμμώδεις παραλίες, που δέχονται τουρίστες όλων των ηλικιών. Ο μικρός γραφικός κόλπος του και ο πεζόδρομος από πάνω του με τα τουριστικά μαγαζιά, συνθέτουν μια εκπληκτική εικόνα διακοπών.  Το βράδυ, μετάβαση στο διπλανό χωριό Νας, απολαμβάνοντας το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού!  Σε μια μαγευτική σήμερα παραλία, βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ένα αξιόλογο λιμάνι του νησιού, από το οποίο διασώζεται η προκυμαία και οι δέστρες για τα πλοία. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και το φημισμένο Ιερό αφιερωμένο στην Ταυροπόλο Αρτέμιδα. Σήμερα, δυστυχώς, το μόνο που έχει απομείνει είναι τα θεμέλια και το δάπεδό του.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8/2019: ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΘΕΡΜΑ – ΑΚΑΜΑΤΡΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Κήρυκο. Πολιούχος τού χωριού, είναι ο Άγιος Κήρυκος και η εκκλησία του βρίσκεται λίγο πιο πάνω απ’ το λιμάνι. Στο λιμάνι του, ο επισκέπτης θα θαυμάσει το μοναδικό, σε χαρακτηριστικά, μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα. Στην πόλη υπάρχει Λαογραφικό Μουσείο, με εκθέματα που καταδεικνύουν τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και από τους διάφορους πολέμους, ενώ στο ανακαινισμένο παλαιό Γυμνάσιο της πόλης στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Συνεχίζουμε για τα Θέρμα όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην αμμουδερή παραλία. Βρίσκεται κάτω από την κεντρική πλατεία του χωριού, δίπλα από το λιμανάκι του οικισμού, πίσω από την παραλία βρίσκονται τα γνωστά ιαματικά λουτρά. Παραμονή για γεύμα και στην επιστροφή θα κάνουμε στάση για καφέ στο παραδοσιακό χωριό Ακαμάτρα. Αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για την Ικαρία με τα παραδοσιακά σπίτια, τα καφενεδάκια και την γραφική πλατεία με την περίφημη βελανιδιά ηλικίας 500 ετών, όπου στο παρελθόν έγιναν πολλές εκτελέσεις ντόπιων κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερο δείπνο και διανυκτέρευση.


ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8/2019: ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ- ΜΟΝΗ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ – ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΙΟΥ – ΡΑΧΕΣ
Πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην Αρμενιστή, το φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο  με την αμμώδη παραλία. Το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για το χωριό Πηγή όπου θα επισκεφτούμε τη Μονή Οσίας Θεοκτίστης. Δεν είναι γνωστό, πότε ακριβώς χτίστηκε η εκκλησία, αλλά από επιγραφή που σώζεται μαρτυρά ότι λειτουργούσε το 1688, οπότε και έγινε η αγιογράφησή της. Σήμερα, δεν ζουν μοναχοί στη Μονή. Λίγο πιο πέρα από τον κεντρικό ναό, αξίζει να επισκεφτούμε το Παρεκκλήσι της Θεοσκέπαστης, το οποίο έχει διαμορφωθεί με εντυπωσιακό τρόπο, σε μια σπηλιά που από πάνω σκεπάζεται από ένα βράχο. Επόμενη στάση στο Σπίτι του Μελιού και καταλήγουμε στον καταπράσινο οικισμό Χριστός Ραχών, που δεν κοιμάται ποτέ! Σύμφωνα με την παράδοση του χωριού, τίποτα δεν λειτουργεί την ημέρα κι έτσι τα μαγαζιά ανοίγουν μετά τη δύση του ηλίου. Θα απολαύσουμε το πυκνό πευκοδάσος που περιβάλλει το χωριό, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και τα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9/2019: ΓΙΑΛΙΣΚΑΡΙ- ΕΥΔΗΛΟΣ –ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πρωινό και αναχώρηση (με τις αποσκευές μας) για το Γιαλισκάρι, παραθαλάσσιο χωριό με έντονη αλιευτική δραστηριότητα των κατοίκων. Από τα πιο αξιόλογα σημεία του χωριού είναι το μικρό εξωκλήσσι της Αναλήψεως και το μικρό λιμανάκι που αράζουν τα ψαροκάϊκα. Μια εικόνα που δε θα φύγει σίγουρα από το μυαλό του επισκέπτη! Στη συνέχεια επιστρέφουμε στον Εύδηλο όπου θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο πριν αποχαιρετήσουμε την όμορφη Ικαρία και επιβιβαστούμε στο πλοίο στις 17:25 για το ταξίδι επιστροφής μας στον Πειραιά.  Άφιξη αργά το βράδυ (23:55), επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα.Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 270€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 60€

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

* Ακτοπολοϊκά εισιτήρια Πειραιάς- Εύδηλος- Πειραιάς
* Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
* Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια στον Αρμενιστή
* Πρωινό
* Ξεναγός
* Συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής

     

 Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

 

€270.00

Find us