ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

26 - 28η Οκτωβρίου

3ήμερη εκδρομή στα αυθεντικά Ζαγοροχώρια

Μέτσοβο- Ιωάννινα- Σπήλαια Περάματος- Μονοδένδρι
Οξιά- Χαράδρα Βίκου- Καλπάκι- Πηγές Βελλά- Κόνιτσα- Μολυβδοσκέπαστη

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού και σε λίγες ώρες θα φτάσουμε στο Μέτσοβο, γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη ψηλά στην Πίνδο σε εντυπωσιακό τοπίο, ονομαστή για τα έργα χειροτεχνίας που παράγει και τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Εδώ θα παραμείνουμε για φαγητό. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για την όμορφη και γραφική πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην ονομαστή λίμνη της κυρά Φροσύνης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Μονοδένδρι. Περίπατος για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Θα δούμε πολλά παραδοσιακά, ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, μία ακόμα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Συνεχίζουμε για το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και μετά για τις ειδυλλιακές πηγές Βελλά, φανταστικό σημείο για να απολαύσουμε ήρεμα έναν ωραίο καφέ. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρικά χτισμένη Κόνιτσα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και γεύμα, στο χωριό που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα- ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με τα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι της λίμνης με το γραφικό οικισμό και το σπίτι- μουσείο του Αλή Πασά. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο Περάματος, το οποίο βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, τέσσερα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, ένα πραγματικό στολίδι! Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

           Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

 

Τιμή συμμετοχής:              €140  κατ΄ άτομο     

Επιβάρυνση μονόκλινου: €40

 

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στα Ιωάννινα
  • Πρωινό
  • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Ο φόρος διανυκτέρευσης

* Είσοδοι σε μουσεία ή ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

                       

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.com

Find us