ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

27 Μαρτίου – 2 Απριλίου
7ήμερη Εκδρομή στη Μαύρη Θάλασσα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Σαντάνσκι- Φιλιππούπολη – Βέλικο Τάρνοβο- Βάρνα
 Κωστάντζα Μεσημβρία- Αγχίαλος- Μπουργκάς
Σοζώπολη - Κομοτηνή

1Η ΜΕΡΑ: Καλαμάτα – Σαντάνσκι

Αναχώρηση στις 7:00 το πρωί από τη Νέδοντος (πίσω από το Νοτος Galleries) για Κόρινθο, Λαμία, Προμαχώνα. Διατυπώσεις και διέλευση των Ελληνοβουλγαρικών  συνόρων. Στάση στα DUTY FREE για τις  αγορές μας.  Συνεχίζουμε για  το  Σαντάνσκι - η σημερινή πόλη κατέχει τη θέση μιας Θρακικής πόλης του λαού των Μεδίκων, από τον οποίο καταγόταν ο θρυλικός  Σπάρτακος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ: Σαντάσκι – Φιλιππούπολη – Βέλικο Τάρνοβο

Πρωινό και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, όπου θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Αρχικά θα δούμε τον ποταμό Έβρο (Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στο μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου, το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό ή καφέ και μην ξεχάσουμε τις διάσημες κρέμες από τριαντάφυλλο στο τοπικό πρατήριο του εργοστασίου. Από τη Φιλιππούπολη θα μεταφερθούμε στο Βέλικο Τάρνοβο. Είναι η πρωτεύουσα του 2ου Βουλγαρικού Βασιλείου μια καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη και Φρούριο χτισμένο σε 3 λόφους στους πρόποδες του Αίμου με ιστορία 7000 χρόνων! Χαρακτηριστική είναι η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και ρυμοτομία με τα στενά δρομάκια, υπέροχες εκκλησίες, ανάκτορα και τείχη από την εποχή του Μεσαίωνα. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Γιάντρα. Θα ανεβούμε στην πόλη όπου βρίσκονται τα παλιά τείχη της πόλης για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

     

3Η  ΜΕΡΑ: Βέλικο Τάρνοβο - Βάρνα    

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βάρνα. Η πόλη αυτή αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας και της Μαύρης θάλασσας γενικότερα με το μεγάλο της λιμάνι. Θα δούμε το Εθνικό θέατρο, την Όπερα, την κεντρική λεωφόρο της 9ης Σεπτεμβρίου, την εκκλησία της Αποκαθήλωσης και θα περάσουμε τη γέφυρα Ασπαρούχοβ για μία πανοραμική θέα της πόλης. Συνεχίζουμε για τη φημισμένη Χρυσή Αμμουδιά, ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Βουλγαρίας. Θα σας καταπλήξει η επίσκεψή μας στο περίφημο Δελφινάριο της περιοχής, αλλά ακόμα περισσότερο η επίσκεψη στους υπέροχους κήπους των ανακτόρων Μπάλτσικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: Βάρνα – Κωστάντζα- Βάρνα

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη της Κωστάντζας με το μεγάλο λιμάνι μας φιλοξενεί για μια σύντομη γνωριμία - περιήγηση. Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ρουμανίας, με μεγάλους δρόμους, πολλά μουσουλμανικά τεμένη και χριστιανικούς ναούς. Σημαντικό κομμάτι της πόλης αποτελεί το μεγάλο καζίνο με τη πολυτελή αρχιτεκτονική του και την υπέροχη θέα στη Μαύρη Θάλασσα. Θα επισκεφθούμε το Ιστορικό & Αρχαιολογικό Μουσείο, τη βουλή με τα λιοντάρια, καθώς και τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό από όπου πολύ κοντά θα δούμε και τον Γενοβέζικο Φάρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην παλιά πόλη. Επιστοφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο- διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: Βάρνα- Μεσημβρία- Αγχίαλος- Μπουργκάς

Πρωινό και αναχώρηση για τη χερσόνησο της Μεσημβρίας – Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αναχωρούμε από την πανέμορφη Ακτή Ηλίου. Θα μπούμε στην Αγχίαλο (Πομόριε σήμερα) να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, το οποίο είναι από τους Έλληνες που ήταν εγκατεστημένοι εκεί. Συνεχίζουμε για  το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: Μπουργκάς – Σοζώπολη - Κομοτηνή

Πρόγευμα. Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στη Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Η πρώτη επίσκεψη μας λοιπόν είναι στη Σωζόπολη. Εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια, τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Έχουμε να πούμε πολλά για αυτά τα μέρη και θα τα λέμε στον τόπο τους. Αφού εξερευνήσουμε την Σωζόπολη και  πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάρουμε τον δρόμο για την Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7Η ΜΕΡΑ: Κομοτηνή - Καλαμάτα

Μετά το πρωινό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ    450,00 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  160,00 ΕΥΡΩ

 

Η τιμή περιλαμβάνει

 • Μεταφορά με κλιματιζόμενο, πολυτελές λεωφορείο
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο Σαντάνσκι
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο Βέλικο Τάρνοβο
 • 2 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στη Βάρνα
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο Μπουργκάς
 • 1 διανυκτέρευση με πρωινό στην Κομοτηνή
 • Περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνο ξεναγό

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

 • Ποτά και φιλοδωρήματα
 • Εισόδους σε μουσεία
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η΄ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 • Η Βουλγαρία είναι στην ΕΕ αλλά όχι στη ζώνη του €. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει εθνικό νόμισμα, το λέβ (LEV). 1 ΕΥΡΩ = 1.96 λεβ
 • Η Ρουμανία ανήκει στην ΕΕ αλλά όχι στην ζώνη του €, αυτό σημαίνει ότι έχει το δικό της εθνικό νόμισμα το νέο ή σκληρό LEU (πληθυντικό LEI). 1ΕΥΡΩ =4,78ΛΕΙ

KATSIRIS TRAVEL         ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.Katsiristravel.com     e-mail:info@katsiristravel.com

Find us