ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

27 – 29 Μαρτίου

3ήμερη εκδρομή

Λίμνη Πλαστήρα- Τρίκαλα- Μετέωρα- Καλαμπάκα

 

1η ημέρα: Αναχώρηση από τη Νέδοντος, (πίσω από το Notos Galleries) στις 07:30 το πρωί και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στη λίμνη Πλαστήρα, μία από τις γραφικότερες γωνιές της Ελλάδας και από τις σπανιότερες ορεινές λίμνες, που έχει αναπτύξει  το δικό της οικοσύστημα, στο οποίο διαβιούν πολλά είδη ψαριών, πουλιών και άλλων ειδών. Σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο φυσικό τοπίο προβολής του Νομού Καρδίτσας και αναμφισβήτητο πόλο έλξης των τουριστών. Επόμενος προορισμός μας τα όμορφα Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γνωριμία με την πόλη. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων έχει καλή ρυμοτομία και πολλές ομορφιές. Τη διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος, που είναι  το φυσικό στολίδι της πόλης. Έχει ενδιαφέρουσες γωνιές και καλοχτισμένα αρχοντικά στην παλαιά συνοικία Βαρούσι. Αξίζει να επισκεφθείτε το Φρούριο, το Ρολόι μέσα στο Φρούριο, τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Βιβλιοθήκη, τη Συλλογή από εικόνες της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, το Κουρσούμ Τζαμί και τη συνοικία Βαρούσι.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα αξιοθαύμαστα Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο και στη συνέχεια τη Μονή Βαρλαάμ, τη δεύτερη σε μέγεθος μονή  του συγκροτήματος των Μετεώρων. Η παλαιά τράπεζα της μονής λειτουργεί ως μουσείο. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στην Καλαμπάκα, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό, για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε τη γραφική κωμόπολη και για να επισκεφτούμε το εξαιρετικό μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στα Τρίκαλα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα Τρίκαλα.  Επιστροφή στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, κάνοντας όνειρα και σχέδια για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

                                                  ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής:  €135  κατ΄ άτομο       
Επιβάρυνση μονόκλινου: €40 

 

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Η μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό
  • Διόδια στους αυτοκινητόδρομους
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας

     

Στην  τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στο ξενοδοχείο

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

€0.00

Find us