ΠΑΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

18-21 Ιουνίου
4ήμερη εκδρομή Αγίου Πνεύματος
Πάρος- Αντίπαρος

 

1η μέρα: Αναχώρηση στις 02:30 π.μ. από τη Νέδοντος 80 (πίσω από το Notos Galleries) για Πειραιά . Άφιξη,  επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Πάρο στις 07:25. Άφιξη στο νησί στις 11:25 και προσκύνημα στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας και το σημαντικότερο του νησιού. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ασκληπιείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την όμορφη πρωτεύουσα της Πάρου, χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης. Η Παροικιά διατηρεί πολλά από τα κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά, τα στενά δρομάκια, οι καμάρες, τα πεζούλια, τα εκκλησάκια που είναι σκορπισμένα παντού, ενωμένα με τα κάτασπρα σπίτια, και το κάστρο στην καρδιά της συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο, που μαγεύει τους επισκέπτες. Κατόπιν ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση- διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μετά το πρωινό μας, θα ξεναγηθούμε στα Ψυχοπιανά, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Χριστού, ένα μοναστήρι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, στο μοναστήρι υπάρχουν η εκκλησία και ο τάφος του Αγίου Αρσενίου. Κοντά στο Μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου βρίσκεται η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, ένα αξιοθέατο που δεν θα περιμένατε να συναντήσετε σε ένα άνυδρο κυκλαδονήσι. Παρ’ όλα αυτά, εδώ η βλάστηση είναι πυκνή και τα νερά κελαρυστά, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, που έχουν διαλέξει για «σπίτι» τους χιλιάδες πεταλούδες. Στη συνέχεια επίσκεψη στις Λευκές, ίσως το ομορφότερο χωριό της Πάρου σε υψόμετρο 250μ. στην ενδοχώρα του νησιού. Στο δρόμο προς τις Λευκές, θα δείτε το Αρχαίο Λατομείο, που παρήγαγε το περίφημο παριανό μάρμαρο από τα κλασικά χρόνια έως τον 19ο αιώνα.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νάουσα, όμορφο παραλιακό χωριό που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό τουριστικό κέντρο. Χτισμένη στο μυχό του ομώνυμου όρμου η Νάουσα έχει όμορφες παραλίες και αξιοθέατα. Τη νύχτα η περιοχή μεταμορφώνεται στην απόλυτη εστία διασκέδασης με κλαμπ, ελληνάδικα και κοκτεϊλάδικα που συναγωνίζονται σε πολυκοσμία. Παρόλα αυτά η Νάουσα έχει καταφέρει να διατηρήσει την κυκλαδίτικη γραφικότητά της. Εκτός αυτού, ο οικισμός διαθέτει και αξιόλογα μνημεία. Ανάμεσά τους, ο αρχαίος οικισμός στον Λόφο των Κουκουναριών, το πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο στην τοποθεσία Πλαστήρα, το Βυζαντινό Μουσείο Νάουσας και το Ενετικό Κάστρο βόρεια του λιμανιού. Επιστροφή στην Παροικιά, προαιρετική  διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για Πούντα όπου θα επιβιβαστούμε στο f/b για την Αντίπαρο. Οι ανοιχτοί δρόμοι αλλά και τα ασβεστωμένα στενά, στολισμένα με βουκαμβίλιες και κόκκινα γεράνια, η ευρύχωρη πλατεία με τον ευκάλυπτο, ο πλακόστρωτος πεζόδρομος από το λιμάνι ως το Σιφναίϊκο Γιαλό συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα. Προαιρετική επίσκεψη στο σπήλαιο του νησιού το οποίο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την ομορφιά του και τους σταλαχτίτες του. Επιστροφή στην Πάρο- χρόνος ελεύθερος, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στο νησί και στις 10:45  απόπλους για Πειραιά, άφιξη στις 15:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καλαμάτα με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο: 265 € 
Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 20€ ανά διανυκτέρευση

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 

  • Η μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ατόμων & λεωφορείου Πειραιά – Πάρο – Πειραιά με την εταιρεία BLUE STAR FERRIES
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της Πάρου σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό
  • Τα εισιτήρια του F/B Πάρο – Αντίπαρο - Πάρο
  • Ξεναγός για τις εκδρομές στα Ψυχοπιανά, Λευκές και Νάουσα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

- Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

- Φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο

 

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει.

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL   ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail:info@katsiristravel.com

€265.00

Find us