Κοστιέρα Αμαλφιτάνα & bella Νάπολη

6-12 Αυγούστου
*7 ημέρες οδικώς*

Σαλέρνο, Σορρέντο, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Κάπρι, Πομπηία, Αρχαία Ποσειδωνία/Πέστουμ, Νάπολη.

Πρόγραμμα εκδρομής:

ΜΕΡΑ
Καλαμάτα- Πάτρα/Πλοίο 
Αναχώρηση από Καλαμάτα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Άφιξη και επιβίβαση σε σύγχρονο ταχύπλοο με προορισμό το Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

ΜΕΡΑ
Μπάρι - Σορρέντο - Σαλέρνο 
Πρωινή άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για το γοητευτικό Σορρέντο. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Εδώ μπορείτε να γευθείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το ιστορικό Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SALERNO 4* (www.grandhotelsalerno.com) σε δωμάτια superior με θέα τη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ
Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ, το νησί της Dolce Vita
Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό έναν από τους πιο διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, το κομψό και φινετσάτο νησί Κάπρι. Φθάνοντας στη Marina Grande, θα ανέβουμε με τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε τους διάσημους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Φαραλιόνι (Faraglioni) - σήμα κατατεθέν του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, φαγητό ή ψώνια. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ανακάπρι (Άνω Κάπρι), όπου βρίσκεται η Βίλλα Σαν Μικέλε (Villa San Michele) και να ανεβείτε με τελεφερίκ στην κορυφή του Μόντε Σολάρο (Monte Solaro, 589 μέτρα), το ψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα. Συγκέντρωση στη Μαρίνα Γκράντε (Marina Grande), επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ
Σαλέρνο - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Σαλέρνο 
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια, θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην "μητρόπολη της ακτής", το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε με πουλμανάκια HOP ON HOP OFF (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με τον πύργο, τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ
Σαλέρνο - Πομπηία - Νάπολη - Σαλέρνο
Πρωινή αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια "ζωντανή" αρχαία πόλη. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Νάπολη. Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στο ιστορικό της κέντρο, για ψώνια ή για γεύμα σε κάποια παραδοσιακή τρατορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ
Σαλέρνο - Αρχαία Ποσειδωνία/Πέστουμ - Μπάρι/Πλοίο
Πρωινή αναχώρηση για την αρχαία Ποσειδωνία, το Πέστουμ (Paestum, 30 χιλ. νότια του Σαλέρνο), από τα ερείπια και τους επιβλητικούς ναούς του οποίου αναδύεται η ένδοξη ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός της Ήρας - αποκαλούμενος και Βασιλική (Basilica), διότι λανθασμένα θεωρήθηκε ρωμαϊκός χριστιανικός ναός - είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή. Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης και στο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε προς το Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

ΜΕΡΑ
Πάτρα – Καλαμάτα
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

Τιμή συμμετοχής: 745€
 Μονόκλινο: 945€

Περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με SUPERFAST FERRIES
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND SALERNO 4* σε δωμάτια superior με θέα τη θάλασσα.
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές, επισκέψεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
 • Ξεναγός στην Πομπηία
 • Ξεναγός στην Ποσειδωνία
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι πόλεων, check point, parking 50 €/άτομο
 • Εισιτήρια πλοίων και τελεφερίκ, μεταφορές στο Κάπρι, εισιτήρια πλοίου Ποζιτάνο-Αμάλφι
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Η ροή των εκδρομών, περιηγήσεων και ξεναγήσεων που περιγράφονται ανωτέρω ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν την πλεύση των καραβιών προς Ποζιτάνο και Αμάλφι, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί οδικώς, με πούλμαν της γραμμής

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικους Όρους Συμμετοχής.

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ΄ άτομο
| 4κλινη εξωτερική € 35 | 3κλινη εξωτερική € 65 | 3κλινη εσωτερική € 45
| 2κλινη εξωτερική € 85 | 2κλινη εσωτερική € 65

 

 

 

Find us