ΑΜΟΡΓΟΣ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΑΜΟΡΓΟΣ- ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ
05-09 Σεπτεμβρίου 2021
5ήμερη εκδρομή

Ταξίδι στο
απέραντο γαλάζιο!!

1η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΑΤΑΠΟΛΑ
Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 02:00 από τη Νέδοντος 80 (πίσω από το Notos Galleries) για το λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση 06:45 για Αμοργό. Άφιξη περί τις 15:10 στα Κατάπολα. Αναχώρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην όμορφη Αιγιάλη. Χρόνος για ξεκούραση και το απόγευμα ξεκινάμε για τον γύρο του νησιού με πρώτο σταθμό τα γραφικά Θολάρια, στο χωριό δεσπόζει η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων όπου και θα προσκυνήσουμε. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λαγκάδα, πρόκειται για κυκλαδίτικο χωριό με άσπρα σπιτάκια, στενά σοκάκια, καφενεία και ταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΙΓΙΑΛΗ-ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με τον ξεναγό μας για την Ιερά Μονή Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, πολιούχος του νησιού, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προσκυνήματα του Αιγαίου, επιβλητική και  κτισμένη στην απόκρημνη νότια ακτή του νησιού σε υψόμετρο 300 μέτρα φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας που ήρθε στη Μονή την περίοδο της εικονομαχίας.

Επόμενη στάση μας θα είναι στον Άγιος Γεώργιος Βαλσαμίτης ο οποίος βρίσκεται σε μια χαράδρα και η όψη του θυμίζει ένα λευκό περιστεράκι που κάθεται στην πλαγιά του βουνού. Σύμφωνα με την παράδοση εκεί βρισκόταν ένα από τα τρία μαντεία που υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα, αυτό  του Αιγαίου ή Αρχιπελάγους  το οποίο ονόμαζαν έτσι εξαιτίας της πηγής που ανάβλυζε νερό το οποίο, όπως πίστευαν τότε οι άνθρωποι, έδειχνε το μέλλον. Στη συνέχεια θα πάμε στη Χώρα που  είναι για πολλούς η ομορφότερη των Κυκλάδων. Αρχοντική, με σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά είναι χτισμένη κάτω από το βυζαντινό κάστρο και σας υποδέχεται με τα κατάλευκα σπιτάκια της και τα στενά δρομάκια με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες. Λόγω του περιορισμένου χώρου, που υπήρχε για το χτίσιμο των σπιτιών, η εφευρετικότητα των κατοίκων της Χώρας δημιούργησε μέσα από απλές, αλλά χρήσιμες κατασκευές τις περίφημες «σκιάδες», δηλαδή σκεπασμένα περάσματα, που δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση στον επισκέπτη. Εν συνεχεία για τη παραλία του Αγ. Παύλου όπου και παραμονή για μπάνιο και γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ - ΒΡΟΥΤΣΗ – ΑΡΚΕΣΙΝΗ- ΚΟΛΩΦΑΝΑ                             
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να δούμε το νότιο κομμάτι του νησιού, με τον ξεναγό μας παρέα. Στην πλαγιά του λόφου με θέα όλη την πεδιάδα βρίσκεται το Καμάρι. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την Χώρα και κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η αλιεία, η γεωργία και η κτηνοτροφία. Ακολουθεί το χωριό Βρούτση ενώ ξεχωριστό είναι και το χωριό Αρκεσίνη που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την Χώρα. Τα σπιτάκια εδώ είναι κτισμένα στην πλαγιά του όρους Κόρακα, ενός άσπρου βουνού και βλέπουν στον Κάμπο της Κάτω Μεριάς. Από τα πιο σημαντικά κτίσματα του χωριού ο ναός του Αγίου Ονούφριου. Η Αρκεσίνη ήταν μία από τις τρεις αρχαιότερες πόλεις της Αμοργού. Θα δούμε και τον πύργο της Αγίας Τριάδας, ένα μνημειακό κτίριο ελληνιστικών χρόνων (4ος αιώνας π.Χ.). Στο χωριό υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις των τουριστών. Επόμενο χωριό είναι η Κωλοφάνα με τα αραιά σπιτάκια και τις καλαίσθητες αυλές τους. Στολίδι της Κάτω Μεριάς είναι και η Καλοταρίτισσα. Το απάνεμο λιμανάκι με την αμμώδη παραλία. Αναχώρηση για τα Κατάπολα. Παραμονή για καφεδάκι και  κατόπιν επιστροφή στην Αιγιάλη. Ξεκούραση και το απόγευμα επίσκεψη στη Χώρα. Διασκέδαση. Διανυκτέρευση.


4η ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος, εναλλακτικά σας προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στις μικρές Κυκλάδες και τα υπέροχα Κουφονήσια. Μαγευτικές παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά  σας περιμένουν στα πανέμορφα αυτά νησάκια που μοιάζουν κρυμμένοι θησαυροί. Θα  έχουμε αρκετές ώρες στη  διάθεση  μας    (γύρω  στις  7  ώρες) για  να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε τις υπέροχες χρυσαφένιες ακρογιαλές (Φοίνικα, Φανό, Πορί) με τα πόδια ή βαρκούλες που φεύγουν από το λιμάνι). Ακόμη περπατήστε στον οικισμό και απολαύστε ολόφρεσκο ψάρι στις ταβέρνες του νησιού.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΙΓΙΑΛΗ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νωρίς το πρωί πρόγευμα και επιβίβαση στο πλοίο στις 06:55 για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 15:00 και επιστροφή στην πόλη μας με τις ομορφότερες αναμνήσεις από το υπέροχο νησί!!


Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο: 310€                     
Επιβάρυνση μονόκλινου: 80€


Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο, υπερυψωμένο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε κατάστρωμα (Πειραιάς- Κατάπολα, Αιγιάλη- Πειραιάς)
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Αιγιάλη
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός (2η & 3η ημέρα)
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Είσοδοι μουσείων , χώρων, φόρος διαμονής που πληρώνεται απευθείας στο κατάλυμα ανά δωμάτιο ανά διαν/ση, οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο όπως η προαιρετική εκδρομή στα Κουφονήσια (περίπου κόστος 15,00€ κατ’ άτομο) και γενικώς ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.


 Το γραφείο μας έχει επιλέξει η διαμονή να γίνει σε ένα παραδοσιακό ξεν/χείο στην Αιγιάλη το PELAGOS HOTEL το οποίο θεωρείται από τα πιο καθαρά και φιλόξενα καταλύματα του νησιού με προσωπική φροντίδα από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τηρώντας πάντα τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής . Εξασφαλίζοντας σας την σιγουριά μιας ασφαλούς διαμονής και βιώνοντας ταυτόχρονα από κοντά την φιλοξενία για την οποία φημίζονται οι Αμοργιανοί.

 

Find us