ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

5 – 7 Μαρτίου

3ήμερη  αποκριάτικη εκδρομή στα Ιωάννινα- Ζαγοροχώρια

Μέτσοβο- Ιωάννινα- Καλπάκι- Μονοδένδρι- Χαράδρα Βίκου- Κόνιτσα- Μολυβδοσκέπαστη 

 

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:30 από τη Νέδοντος 80 (πίσω από το Notos Galleries) για Ρίο-Αντίρριο, συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στο Μέτσοβο. Γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη ψηλά στην Πίνδο σε εντυπωσιακό τοπίο, ονομαστή για τα έργα χειροτεχνίας που παράγει και τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και γνωριμία με το λαογραφικό Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτες. Συνεχίζουμε στην όμορφη και γραφική πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην ονομαστή λίμνη της κυρά Φροσύνης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια. Συνολικά είναι 46 χωριά, Β.Α. των Ιωαννίνων, σκορπισμένα πάνω στα βουνά, με απλή φυσική ομορφιά και περίφημη αρχιτεκτονική. Πρώτος μας σταθμός το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940. Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι, περίπατος για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) καθώς και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Θα δούμε πολλά παραδοσιακά, ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, μία ακόμα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Αναχώρηση για την αμφιθεατρικά χτισμένη Κόνιτσα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο, στο χωριό που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό. Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα- ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατομικά). Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με τα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι της λίμνης με το γραφικό οικισμό και το σπίτι- μουσείο του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτες. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

         ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή συμμετοχής:              €135  κατ΄ άτομο     

Επιβάρυνση μονόκλινου: €40

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα
  • Πρωινό
  • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Είσοδοι σε μουσεία ή ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό

* Ο φόρος διανυκτέρευσης

 

 

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

€135.00

Find us