Θάσος Σαμοθράκη

8-12 Αυγούστου    

5ήμερη μοναδική καλοκαιρινή απόδραση στο Θρακικό Πέλαγος 

Καβάλα- Θάσος- Σαμοθράκη

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από τη Νέδοντος 80 (πίσω από το Notos Galleries) και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ & φαγητό κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα, μια ιστορική, πανέμορφη πόλη, αμφιθεατρικά χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, που συνδυάζει όλα όσα μπορούν να σας συγκινήσουν. Βουνό και θάλασσα, γραφικότητα και σύγχρονη ζωή, αρχαιολογικές περιηγήσεις και συναρπαστικές εκδρομές, πολιτιστική δράση και ηρεμία μέσα στη φύση. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για Κεραμωτή, επιβίβαση στο φέριμποτ και μετάβαση στη Θάσο, το σμαράγδι του Αιγαίου. Η πλούσια βλάστηση, με κυρίαρχο το πεύκο και  οι υπέροχες παραλίες με την λεπτή άμμο  συνθέτουν την  εικόνα για ήρεμες διακοπές. Άφιξη στον Λιμένα και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Περνώντας τον Πρίνο συνεχίζουμε για Λιμενάρια και από εκεί για επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αρχαγγέλου. Ολοκληρώνουμε τη διαδρομή μας με επίσκεψη στη περίφημη Χρυσή Αμμουδιά, όπου και παραμονή  για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα επιβίβαση στο ferry boat για Κεραμωτή – Καβάλα. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επιβίβαση στο F/B και μετά από ένα δίωρο θαλάσσιο ταξίδι στο Θρακικό πέλαγος, θα φθάσουμε στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τα δάση από πλατάνια, με το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Είναι το μοναδικό λιμάνι της Σαμοθράκης, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ακρωτηρίου και σύμφωνα με την παράδοση το όνομα Καμαριώτισσα προέρχεται από εικόνα της Παναγίας στο χωριό Καμάρες της Προποντίδας. Πρώτος σταθμός μας η Παλαιόπολη, τόπος τέλεσης των Καβείριων Μυστηρίων  και χώρος όπου βρέθηκε το  θαυμαστό άγαλμα της “ΝΙΚΗΣ”, που σήμερα κοσμεί  το Μουσείο του Λούβρου. Συνεχίζουμε για τα   παραλιακά ΘΕΡΜΑ, παραμονή για μπάνιο και  γεύμα, κατόπιν για την ΧΩΡΑ πρωτεύουσα του νησιού χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους ΣΑΟΣ με το επιβλητικό κάστρο, τα όμορφα καλντερίμια, τα δίπατα κεραμοσκεπή σπίτια και τις περίφημες «αιτσένιες» οικίες με την επίπεδη χωμάτινη στέγη. Επιστροφή στην Καμαριώτισσα, λιμάνι της Σαμοθράκης. Επιβίβαση στο φέριμποτ και αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη και το ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και μια ακόμη όμορφη εκδρομή ξεκινά με πρώτο σταθμό μας την όμορφη πόλη της Ξάνθης. Άφιξη και περιήγηση στην παλιά πόλη με τα παραδοσιακά στενά της και τα παλιά αρχοντικά. Κατόπιν αναχώρηση για τη λίμνη Βιστωνίδα, γνωστή για τον υγροβιότοπο της και το γραφικό  Πόρτο Λάγος με το ιστορικό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, το οποίο είναι προσβάσιμο με πλωτή ξύλινη γέφυρα. Η Θράκη είναι γνωστή για τις ομορφιές της ενδοχώρας, ωστόσο δεν υστερεί και από ‘’γοητευτικές παραλίες’’ όπως αυτή στο  Φανάρι όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα στη φημισμένη παραλία με τη ψιλή  άμμο και τα ποικιλόμορφα κοχύλια, η οποία θεωρείται και η ομορφότερη της Θράκης. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη της Καβάλας.  Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση κάνοντας όνειρα και σχέδια  για καινούριους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

          Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής:  €330  κατ΄ άτομο     

Επιβάρυνση μονόκλινου: €80

Στην  τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Tέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα -  τρίκλινα δωμάτια στην Καβάλα
  • Πρωινό
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κεραμωτή- Θάσος- Κεραμωτή
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη
  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός 1 ημέρα
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
* Ο φόρος διανυκτέρευσης

* Είσοδοι σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει  τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω

 

 

 

KATSIRIS TRAVEL      ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα   ΤΚ: 24100 

Τηλ: 27210  28989 - 27210 92333,   FAX: 27210 20777

Πληροφορίες εκδρομών: www.katsiristravel.com     e-mail: info@katsiristravel.comFind us